Home » » Yuk nganggo boso jowo

Yuk nganggo boso jowo

Written By Parmin Prim on 09 April 2010 | 06.46

Sak benere aku iki wong jowo asli nanging wes suwe manggon neng sumatera, yo iku neng kota Pekanbaru-Riau. Lahir aku neng bantul, Jogjakarta. Nanging kawit cilik sekolah yo neng kene. Lingkungan omah kabeh wong jowo, terus sak iki aku manggon neng pinggiran kota Pekanbaru. Lha, lingkungan kuwi akeh wong lain. Wong jowo ming sethithik. Dhadhi akeh seng nggunak ke bosone ndek e. Aku nulis iki nganggo boso jowo pasaran alias boso jowo biasa, nek boso alus (kromo hinggil), yo sak jane aku iso, tapi yo ora lancar. Dhadhi aku nulis iki pilih nganggo boso seng biasa wae, tujuane ben konco-konco luwih paham timbang ngganggo boso seng alus, engko akeh seng ora ngerti.

Aku nduwe putro siji, lanang, umure kiro-kiro papat sentengah tahun. Nek karo wong omah alias bojoku aku tetap nganggo boso jowo. Terus nek ngajari anak ku bahasane ngunak ke boso Indonesia, tapi sithik-sithik tak selep ke boso jowo juga. Tapi memang rodho angel, masalahe lingkungan ne udhu wong jowo. Tapi aku tetep berusaha engko anak ku iso ngunak ke boso jowo. Kan, umpamane engko nek balek neng wong tuo ku anak ku iso ngomong lancar karo simbahe.

Nek dhi pikir-pikir neng daerah nggon ku kene. Sak jane akeh wong jowo. Tapi kadang-kadang wong kuwi ra gelem ngomong jowo. Padahal aku paling seneng nek wong jowo ketemuan karo wong jowo, yo nganggo boso jowo. Sebape nek ora awak e dewe seng ngelestarek ke boso ne awak, yo sopo meneh. Aku pun ngoleksi lagu-lagu jowo. Koyo campur sari, lagu rap jowo koyo jahanam, anti acne karo lia-liane.

Dhadhi, konco-konco kabeh, ojo isin-isin gnanggo boso jowo nandhi wae. Koyo to nelpon aku pun nganggo boso jowo, padahal wong lain seng udhu wong jowo akeh neng sekeliling aku. Tapi aku cuek wae lah. Wong lain pun cuek juga nek ndek e nelpon nganggo boso ne dhek e. Dahdhi opo seng marai isin. Seng penting aku ora nganggu wong lio, kan ngono. Aku seneng kok dhadhi wong jowo. Ngrungok ke lagu-lagu jowo pun aku kerep juga, benlah wong lain ngrungok ke lagu barat, Jepang, mboh opo-opolah.

Neng kene, Pekanbaru, Radio jowo yo eneng, yoiku RKJ (Radio Komuntias Jawa), Dadhi nek sampaian arep nguri-uri, kirim-kirim salam karo sedhulur, yo iso lewat radio iki, ben tambah kancane. Wes cukup semene wae sek, aku wes kesel ki dhrijine ngetik terus. Engko kapan-kapan dhisambung meneh.
Share this article :

2 komentar:

  1. Lah.. Ngekek mas aku mboco postinganmu seng iki... Beneran kui mas, rak usah isin nganggo bohoso jowo. Lah aku wae seng suku Batak wae neng ngomong karo koncoku yo nganggo bohoso jowo.. Malahan lebih ngerti aku bohoso jowone dari pada wong jowo neng kene...

    Salam Kenal Seko Medan Mas
    Maturnuwon...

    John Pinem

    BalasHapus
  2. Salam kenal balik kang... ! lan matur suwun wes teko neng ngomah ku...!

    BalasHapus

Popular Posts

Posting Update

Chat Langsung

Diberdayakan oleh Blogger.

Follow by Email

 
Support : Primaya | Masprim | My Facebook
Redesain © 2015. primaya.blogspot.co.id - All Rights Reserved
Template Source from Creating Website
Proudly powered by Blogger